پرستاری از بیماران مبتلا به زخم بستر در منزل
عوامل ایجاد زخم بستر
زخم بستر زمانی به وجود می آید که خون رسانی به پوست برای مدت زمان کوتاهی ، حدود ( 3 الی 4) ساعت به هر علتی توقف گردد، بعد پوست آن قسمت شروع به از بین رفتن میکند و در نهایت تغییر رنگ میدهد و از قرمز به بنفش و کبود می شود، زخم بستر از جمله بیماری هایی است که امکان گسترش بیش از پیش را دارد.زخم بستر میتواند ، در قسمت های مختلف از بدن افراد اتفاق بی افتد مانند :(( پاشنه پا ، باسن، پشت و دو طرف زانو و تیغه شانه ))
نکات کلیدی درمان زخم بستر در منزل
شما به عنوان پرستاری از بیماران مبتلا به زخم بستر در منزل اولین گام ها را باید رعایت کنید ، باید از فشارهای موجود در قسمت های دچار ضعف شده مراقبت کنید و سعی کنید از فشار های موجود کمتر کنید . اگر می توانید فشار ناحیه زخم دیده را کم کنید و از لوازم جانبی جهت حل این موضوع استفاده کنید مانند تشک و بالشت و یا صندلی مخصوص که با چنین ساختاری ایجاد شده است .بیمار را جابجا کنید واین امر خود جز مهم در پرستاری از بیماران مبتلا به زخم بستردر منزل است سعی کنید او را از حالت ثابت خارج کنید و او را به اصطلاح از این پهلو به آن پهلو کنید. به هیچ وجه در یک وضعیت ثابت او را قرار ندهید و هر روز چند بار به ه زخم ها رسیدگی کنید.
یکی از کار های مهم برای مشا به عنوان پرستاری از از بیماران مبتلا به زخم بستر در منزل پانسمان کردن و تعویض به موقع آن است، زخم ها را خوب شستشو بدهید در غیر این صورت امکان چرک کردن زخم وجود دارد و حتما بعد از شستشو آن را خشک کنید.
اقدامات مهم در نگهداری و مراقبت از بیمار دارای زخم بستر
- باید گردش خون در نقاط آسیب دیده را افزایش دهیم
- پوست بیمار تمیز و خشک نگه داشته شود
- کنترل دائم بر روی پوست برای جلوگیری از ایجاد زخم های شدیدتر
- سعی بر کاهش اضطراب در بیمار و دادن آرامش به او در این موقعیت بحرانی او از ملزومات و اقدامات مهم در هنگام این موضوع است
- افرادی که دارای سن بالا هستند و افراد مسن
- افرادی که بی تحرک هستند و کمتر در حال تحرک و یا ورزش هستند.
- بیمارانی که از عدم کنترل ادرار و یا مدفوع رنج می برند و به عبارتی اختیار کنترلی خود را ندارند
- افرادی که دچار سوء تغذیه هستند
- بیمارانی که با توجه به نوع بیماری ناچار هستند روی تخت بستری بدون حرکت باشند مانند افراد معلول و غیره
بر اساس برخی تحقیقات گاهی افراد مبتلا به آلزایمر و بیماری های قلبی و عروقی نیر ممکن است به دلیل پوست و بدن حساس مبتلا به این بیماری شوند و بهتر است شما به عنوان پرستاری از بیماران مبتلا به زخم بستر در منزل تمامی نکات و نقاط ضعف و قوت بیماران را بشناسید .
راهنمای پیشگیری از زخم بستر
از دیگر مطالبی که اهمیت دارد این است که فردی که در به عنوان پرستار از بیماران مبلا به زخم بستر در منزل است باید سعی کند که از پیشروی زخم ها جلوگیری کند ما پیشنهاد می کنیم با استفاده از ابزار اموزشی تشخیص بدهد کدام بخش بدن بیمار نسبت به باقی اعضای بدن او دارای حساسیت و واکنش بیشتر است و نسبت به حفظ و محافظت از آن اقدام نماید بر اساس تحقیقات پزشکی صورت گرفته بیمار باید هر 3 ساعت یک بار تغییر موضع دهد و از یک سمت به سمت دیگر بشود.
مثلا از چپ به راست یا از راست به چپ برگردد و همچین تمرین هایی را از پزشکی که تخصص لازم را دارد بگیرد و پرستاری از بیمار ان مبتلا به زخم بستر در منزل مراقبت می کنند برای آن که حال آن ها بدتر نشود سعی کنند در انجام تمرین ها ممارست به خرج داده و به انجام راحت آن توسط بیمار کمک کنند تا بتواند هر چه زودتر سلامتی خود را به دست آورد پس یکی از کار های مهم اموزش تغییر جهت درست به بیمار است که باید توسط پرستار او صورت گیرد .
جمع بندی
در آخر باید اشاره کنیم که ممکن است بیماران مبتلا به زخم بستر مشکلات مختلفی را تجربه کنند و نگهداری از آنها باید مورد توجه قرار بگیرد؛ به همین خاطرات که فردی که مسئولیت پرستاری از بیماران مبتلا به زخم بستر در منزل را بر عهده دارد با تمام مشکلات فرد و روحیات او آشنا باشد.