مراقبت از سالمندان سکته ای
مراقبت از سالمندان سکته مغزی
سکته مغزی به صورت ناگهانی و با شدت رخ میدهد. این عارضه زمانی رخ میدهد که روند خون رسانی به بخشی از مغز دچار مشکل شود. در نتیجه خون رسانی به سلول های مغزی به درستی صورت نگرفته و باعث از بین رفتن عملکرد صحیح آنها خواهد شد. در برخی موارد نیز رگ های مغزی پاره شده و باعث لخته شدن خون در مغز میشود. در دو حالت گفته شده فرد سالمند دچار سکته مغزی شده و معمولا با علائمی مانند لکنت زبان، ضعف یا فلج شدن بخشی از بدن، افتادگی صورت، سردردهای مزمن و مشکلاتی دیگر روبرو خواهد شد.
نکات مهم در مراقبت از سالمندان سکته مغزی
نکته مهم در این مورد بایستی به آن توجه کرد چگونگی مراقبت از سالمندان سکته ای است. در ادامه به برخی از روندهای مراقبتی اشاره خواهیم کرد:
• از مهمترین مراقبت های این بیماران توجه به توانبخشی آنها به صورت روزانه است. در واقع به دلیل سکته مغزی ممکن است با اختلالات حرکتی مواجه شوند که نیاز است هر روز فعالیت های بدنی برای بهبود زودتر آنها صورت گیرد.
• برخی از سالمندان با مشکلاتی در تکلم خود مواجه میشوند که معمولا به صورت موقت است. توجه کنید این عارضه تنها بر روی مهارت های گفتاری فرد اثر داشته و ربطی به سطح هوشی آن نخواهد داشت. در این مورد میتوان از آسیب شناس گفتار کمک و راهنمایی گرفت.
• خستگی مداوم، از دست دادن انگیزه از دیگر عوارض سالمندانی که دچار سکته مغزی میشوند؛ است. ممکن است این موارد عوارض ناشی از مصرف برخی از داروها باشد که با مشورت پزشک و تغییر آنها شرایط بهتر خواهد شد. برای ایجاد انگیزه نیز میتوان از فعالیت های مورد علاقه سالمند نظیر موسیقی، فیلم و هر چیزی که فرد به آن علاقه نشان میدهد، استفاده کرد.
. سالمندان معمولا تعادل بدنی خود را از دست داده و برای انجام کارهای روزمره خود با مشکل مواجه میشوند. در قدم اول بهتر است تا وسایل خطرناک اطراف آنها را جابجا کنید و از واکر، عصا و وسایلی این چنین برای ایمنی بیشتر کمک بگیرید.
• سکته مغزی و مشکلات جسمی و روحی ناشی از آن سبب فشار و ناراحتی بیشتر سالمندان خواهد شد. بنابراین نیاز است تا شما به عنوان یک مراقب و پرستار با نهایت صبوری نسبت به مراقبت از سالمندان سکته ای عمل کنید.
مراقبت از سالمندان سکته قلبی
سکته قلبی در مواردی رخ میدهد که قلب، خون مورد نیاز را دریافت نکرده و بنابراین میزان کافی از اکسیژن در اختیار آن بخش از قلب قرار نخواهد گرفت. این مسئله با گذشت زمان تشدید پیدا کرده و منجر به سکته قلبی خواهد شد. برخی از علائم این عارضه احساس درد در ناحیه قفسه سینه و قسمت چپ بدن خواهد بود. سکته قلبی در سالمندان بسیار خطرناک بوده و ممکن است با عوارضی روبرو شوند. بنابراین نیاز است تا مواردی را درباره مراقبت از سالمندان سکته ای در نظر داشته باشید.
• سالمندانی که به این عارضه دچار میشوند بایستی در سبک زندگی خود تغییراتی را ایجاد نمایند. مهمترین آنها تغییر برنامه غذایی و استفاده از غذاهای سالم و ارگانیک میباشد. استفاده از مواد غذایی کم چرب و روغن های گیاهی از جمله این موارد هستند.
• فرد سالمندی که دچار حمله فلبی میشود عارضه های کمتری نسبت به سالمندانی که دچار سکته مغزی میشود؛ خواهد داشت. اما همواره در معرض سکته و حمله قلبی دیگری خواهند بود. بنابراین سعی کنید در مراقبت از سالمندان سکته ای، آنها را تنها نگذارید.
• انجام فعالیت های بدنی سبک مانند پیاده روی در روند درمان آنها تاثیرگذار بوده، هر چند به میزان کم سعی کنید از فعالیت های بدنی غافل نشوید.
• استرس، نگرانی و عصبانیت برای این سالمندان بسیار خطرناک بوده و بهتر است فضا به گونه ای باشد تا فرد دچار استرس و نگرانی نگردد.
• برای پیشگیری از مشکلات جدی و حمله های دیگر، بایستی به صورت مدوام و هر چند وقت یکبار به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرد. چراکه افراد سالمند در معرض دوباره سکته قلبی قرار گرفته و باید زیر نظر پزشک باشند.
• توانبخش و مراقبت افراد سالمند پس از سکته ممکن است نا امید کننده باشد. سعی کنید انرژی خود را حفظ کرده و با صبر از فرد سالمند مراقبت نمایید. در این راه میتوانید از توصیه های پزشک نیز کمک بگیرید.
جمع بندی
با بالا رفتن سن و رسیدن به دوران سالمندی بیماری های متفاوتی سلامت این افراد را به خطر میاندازند. از جمله این بیماری های سکته قلبی و مغزی است که در افراد سالمند با شدت و خطرات بیشتری همراه خواهد شد. معمولا سکته، سالمندان را با مشکلات جسمی و روحی زیادی مواجه کرده که نیازمند مراقبت و نگهداری بیشتری خواهند داشت. بنابراین لازم از تا برای مراقبت از سالمندان سکته ای برخی نکات را در نظر داشته و به آن عمل کنید. آنچه که در این مقاله گفته شد نکاتی در این باره یعنی مراقبت از سالمندان سکته ای بود.