کسب و کارهای مرتبط با این مطلب
آشنایی با خدمات نیازیتو
سئو چیست ؟!
نیازیتو قراره چیکار کنه ؟!
آگهی چند تا کسب و کار در نیازیتو ثبت شده است ؟!

نیازیتو هم اکنون 64 شغل را پوشش می دهد و البته لازم به ذکر است ما حدود 500 تا کسب و کار را شناسایی کردیم و برآنیم این تعداد را کامل تحت پوشش قرار دهیم .

رشته رادیولوژی

550 بازدید
درج شده در روز پنجشنبه, 18 دی,1399
0 دیدگاه کاربران
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه

رشته رادیولوژی یکی از رشته های زیرمجموعه علوم پزشکی به شمار می رود که افراد برای قبولی در این رشته باید در دبیرستان رشته علوم تجربی را بخوانند و در کنکور علوم تجربی شرکت کنند. این رشته یکی از رشته های مهم در علم پزشکی به شمار می رود، زیرا فرد در طی تحصیل در این رشته آموزش می بیند که با استفاده از دستگاه های مخصوص درون بدن بیمار را مورد بررسی قرار دهد و نتیجه را برای پزشک ارسال کند. نتیجه بدست آمده از عکس برداری بیمار در طول فرآیند رادیولوژی به پزشک کمک می کند تا بهترین تصمیم را برای بیمار خود بگیرد.اگر می خواهید انتخاب رشته کنید یا در دروس خود دچار مشکل شده اید می توانید از طریق وب سایت های مشاور تحصيلي و آموزش آنلاین انواع مشاوره درسی مانند: مشاوره تحصیلی کنکور ، انتخاب رشته ، تغیر رشته ، برنامه ریزی تحصیلی و... مشاوره تحصيلي رايگان و غیر رایگان دریافت کنید همچنین با ورود به وب سایت آن ها می توانید از هزینه مشاوره تحصیلی باخبر شوید.

رشته رادیولوژی

 

معرفی رشته رادیولوژی و سونوگرافی 

رادیولوژی به معنای استفاده از پرتو ایکس برای دیدن اعضای درون بدن است. در گذشته وقتی در قسمتی از بدن به وجود می آمد، پزشک مجبور بود برای تشخیص بیماری دست به عمل جراحی بزند و آن قسمت از بدن را بشکافد تا بتواند عامل بیماری را کشف کند. اما در قرن 18 میلادی دانشمندی به نام هانری بکرل توانست دستگاهی را تولید کند که با استفاده از آن می توانست درون بدن را ببیند. این کشف باعث به وجود آمدن هیجانات زیادی در دانشگاه های اروپا گردید و بعد از آن دانشمندان دیگر تلاش کردند تا استفاده از این دستگاه را توسعه بدهند. امروزه، از رشته رادیولوژی برای اهداف پزشکی مانند تشخیص سرطان سینه، تشخیص سرطان روده، عکس برداری از استخوان ها و مفاصل و وجود تومور در ارگان های مختلف بدن استفاده می شود. در واقع، وقتی پزشک نیاز دارد قسمتی از درون بدن بیمار را برای تشخیص بیماری مورد بررسی قرار دهد، او را به رادیولوژی می فرستد تا با عکس برداری وضعیت آن قسمت از بدن را مشخص کند. البته به این موضوع توجه داشته باشید که زنان باردار نباید در معرض پرتوهای دستگاه رادیولوژی قرار گیرند، زیرا خطر آسیب به جنین وجود دارد. سونوگرافی نیز یکی از تکنولوژی های روز دنیا است که معمولا در کنار رشته رادیولوژی قرار می گیرد. دلیل این امر این است که این رشته نیز بر پایه پرتو کار می کند و با ارسال امواج صوتی به درون بدن می تواند بخش های داخلی بدن را مورد بررسی قرار دهد. سونوگرافی در طول بارداری برای بررسی وضعیت جنین استفاده می شود. همچنین از سونوگرافی می توان برای بررسی کبد و کلیه نیز استفاده کرد. 
 

معرفی رشته رادیولوژی و سونوگرافی

تفاوت رشته رادیولوژی و سونوگرافی 

همانطور که متوجه شدید رشته رادیولوژی و سونوگرافی دارای تشابهاتی هستند و هر دو با استفاده از امواجی که به درون بدن می فرستند می توانند اندام داخلی بدن را مورد بررسی قرار دهند. اما این رشته ها تفاوتهایی را نیز باهم دارند. مهمترین کاربرد رشته رادیولوژی برای بررسی بافت های سخت بدن از جمله استخوان هایی است که دچار شکستگی شده اند. در دستگاه رادیولوژی از امواج ایکس استفاده می شود و این امواج می توانند به درون بافت سلولی نفوذ کنند و آنها را از بین ببرند. در نتیجه، در طول یک روز نباید چندین بار از رادیولوژی استفاده کرد. از طرفی دیگر، در سونوگرافی از امواج اولتراسوند استفاده می شود و این امواج کاملا بی خطر هستند. از سونوگرافی برای بررسی بافتهای نرم بدن مانند طحال، پانکراس، چشم، تیروئید، مغز نوزاد، ستون فقرات، کلیه، مثانه و کیسه صفرا استفاده می شود. در نتیجه همانطور که متوجه شده اید، درست است که رادیولوژی و سونوگرافی برای تحلیل اندام های داخلی بدن مورد استفاده قرار می گیرند، اما هر یک دارای کاربردهای متفاوتی هستند و هرگز نمی توان رادیولوژی را به جای سونوگرافی و یا سونوگرافی را به جای رادیولوژی برای تشخیص بیماری به کار برد.
 

تفاوت رشته رادیولوژی و سونوگرافی

 

رشته رادیولوژی چند ترم است؟

رشته رادیولوژی دارای مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است. این رشته در مقطع کارشناسی دارای 8 ترم است و دانشجویان مجاز هستند علاوه برا این 8 ترم 4 ترم دیگر در دانشگاه به ادامه تحصیل بپردازند. بسیاری از واحدهای این رشته عملی است و تقریبا از ترم دوم به بعد دانشجویان برای یادگیری عملی در بیمارستان ها حضور پیدا می کنند. اگر می خواهید در این رشته موفق شوید باید صبور باشید. زیرا شما معمولا با افرادی سر و کار دارید که دچار شکستگی و یا درد شدید هستند و پزشک از شما خواسته است که از اندام های داخلی آنها عکس برداری کنید.اگر می خواهید انتخاب رشته کنید یا در دروس خود دچار مشکل شده اید می توانید از طریق وب سایت های مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی و کلاس آنلاین انواع مشاوره تحصیلی مانند: مشاوره تحصیلی کنکور ، انتخاب رشته ، تغیر رشته ، برنامه ریزی تحصیلی و... مشاوره تحصیلی رایگان و غیر رایگان دریافت کنید همچنین با ورود به وب سایت آن ها می توانید از هزینه مرکز مشاوره تحصیلی باخبر شوید.

درآمد رشته رادیولوژی 

همانطور که می دانید رشته های پزشکی از رشته های پردرآمد در سراسر دنیا به شمار می روند. زیرا سلامتی موضوعی است که از آغاز تا به حال همواره مورد توجه بشر بود است و بشر تلاش کرده است تا با کشف نادانسته ها به ارتقا کیفیت زندگی و سطح سلامتی کمک کند. رشته رادیولوژی نیز مانند رشته های دیگر درآمد خوبی دارد و افراد معمولا بعد از فارغ التحصیلی به سرعت جذب بازار کار می شوند. اما به این نکته توجه داشته باشید که تجربه نقش مهمی در افزایش کیفیت و کارآیی کار شما دارد. بنابراین، ممکن است در اوایل کار درآمد خیلی بالایی نداشته باشید زیرا شما نیاز به کسب تجربه دارید. اما با پایداری در این رشته می توانید تجارب خود را افزایش دهید. همچنین باید بدانید که مطالعات شما نقش بسیار مهمی در موفقیت شما دارد. 

جمع بندی 
رشته رادیولوژی یکی از رشته های پرچالشی است که شما می توانید انتخاب کنید. شما در این رشته می آموزید چگونه در مواقع پر خطر به سرعت و با دقت فراوان کار خود را انجام دهید و به بهبود حال بیماران کمک کنید. رشته رادیولوژی یکی از مهمترین و پرطرفدارترین رشته های زیر شاخته علوم تجربی به شمار می آید، که بسیاری از دانش آموزان علاقه مند هستند، که در این رشته ادامه تحصیل بدهند. 
 

نوشتن یک نظر

درصورت عدم عضویت شما در سایت اطلاعات آی پی شما در سایت ذخیره می گردد
افزودن نظر



انتخابگر پوسته

کسب و کارهای مرتبط با این مطلب