دروس رشته مهندسی کامپیوتر
رشته مهندسی کامپیوتر یکی از رشته های پرکاربرد از گروه آزمایش ریاضی فیزیک است. این رشته به سبب گسترش روزافزون کامپیوتر در کلیه امور زندگی، دارای اهمیت بسیاری بوده و طرفداران فراوانی پیدا کرده است. گرایش های نرم افزار و سخت افزار دو گرایش مهم و شناخته ای شده ای هستند که بسیاری از امور امروزی زندگی به آنها بستگی دارد. موضوع مقاله ما دروس رشته مهندسی کامپیوتر، گرایش ها و مسائل دیگر پیرامون آن است. با ما تا آخر مقاله همراه باشید.اگر می خواهید انتخاب رشته کنید یا در دروس خود دچار مشکل شده اید می توانید از طریق وب سایت های مشاوره تحصیلی و آموزش آنلاین انواع مشاوره مانند: مشاوره تحصیلی کنکور ، انتخاب رشته ، تغیر رشته ، برنامه ریزی تحصیلی و... مشاوره تحصیلی رایگان و غیر رایگان دریافت کنید همچنین با ورود به وب سایت آن ها می توانید از هزینه مشاوره تحصیلی باخبر شوید.
گرایش های مهندسی کامپیوتر
رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع لیسانس دارای سه گرایش است. گرایش های نرم افزار، سخت افزار و همینطور فناوری اطلاعات یا IT سه گرایش این رشته هستند. هر کدام از این گرایش ها دارای دروس مختلفی بوده و موضوعات گوناگونی را مورد بررسی قرار می دهند. که ما در بخش های بعدی به دو گرایش نرم افزار و سخت افزار آن می پردازیم. گرایش های مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از: مهندسی نرم افزار، هوش مصنوعی، معماری کامپیوتر و الگوریتم و محاسبات. دانشجویان این گرایش ها نیز هر کدام در زمینه های متفاوتی فعالیت کرده و دروس گوناگونی را در طول تحصیل خود می گذرانند. مقطع دکترای رشته کامپیوتر هم چهار گرایش دارد شامل: شبکه رایانش، نرم افزار و الگوریتم، هوش مصنوعی و معماری سیستم های کامپیوتری.
دروس رشته مهندسی کامپیوتر سخت افزار
گرایش سخت افزار مهندسی کامپیوتر به منظور تولید ابزارها و روش های طراحی مدارهای دیجیتال به وجود آمده است. زمینه دیگری که به بخش سخت افزار کامپیوتر مرتبط است، تحقیق و تجزیه و تحلیل روی پروتکل های چند رسانه ای است. فارغ التحصیلان رشته مهندسی سخت افزار در مقاطع مختلف در حوزه های متفاوتی فعالیت می کنند مانند: فشرده سازی تصاویر، روش های طراحی و ساخت مدارهایی با توان پایین، پردازش سیگنال های ویدئویی، تحقیق و پژوهش برای طراحی و ساختن پروسسورهای شبکه و همینطور پروتکل های آن. دروس گرایش سخت افزار شباهت زیادی به رشته مهندسی برق داشته و تا حدود زیادی دروس تخصصی یکسانی دارند. برخی از درس های مهندسی کامپیوتر گرایش سخت افزار عبارتند از: الکترونیک دیجیتال، طراحی مدارهای مجتمع در ابعاد بسیار بزرگ و موضوعات پیشرفته در سخت افزار.
دروس رشته مهندسی کامپیوتر نرم افزار
رشته مهندسی کامپیوتر با گرایش نرم افزار به منظور ساخت برنامه های مختلف به وجود آمده است. برنامه های مورد نظر و ساخته شده برای یک مهندس با گرایش نرم افزار باید بتواند دستور انجام امور مختلف را به کامپیوتر بدهد. کسانی که به برنامه نویسی و کار با سیستم های عامل علاقه دارند، پیشنهاد می شود که در این رشته و گرایش ادامه تحصیل دهند. دانشجویان گرایش نرم افزار در طول دوره کارشناسی خود 141 واحد درسی را می گذرانند. اختلاف در دروس گرایش نرم افزار با سخت افزار در حدود 20 واحد درسی است و در مقطع کارشناسی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. برخی از دروس تخصصی مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار عبارتند از: هوش مصنوعی، پایگاه داده، مهندسی اینترنت و نظریه زبان ها.
چارت درسی مهندسی کامپیوتر
برنامه دروس رشته مهندسی کامپیوتر مانند رشته های دیگر مشخص شده و در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. این دروس ممکن است در برخی از دانشگاه ها با اندکی تغییر تدریس شود ولی در کل کلیه مهندسین کشور یک برنامه درسی را آموزش می بینند. چارت درسی مهندسی کامپیوتر را می توانید از برخی سایت های آموزشی دانلود کرده و مشاهده کنید. با بررسی این چارت می توانید با بینشی درست انتخاب رشته کنید.اگر می خواهید انتخاب رشته کنید یا در دروس خود دچار مشکل شده اید می توانید از طریق وب سایت مشاوره تحصیلی و آموزش آنلاین انواع مشاوره مانند: مشاور درسی کنکور ، انتخاب رشته ، تغیر رشته ، برنامه ریزی تحصیلی و... مشاوره تحصیلی رایگان و غیر رایگان دریافت کنید همچنین با ورود به وب سایت آن ها می توانید از هزینه مشاوره تحصیلی باخبر شوید.
بازار کار و فرصت های شغلی مهندسین کامپیوتر
زمینه های شغلی برای فارغ التحصیلان مهندسی کامپیوتر مناسب است در صورتی که در طول تحصیل خود توانسته باشند مهارت و توانایی های خود را افزایش دهند. در جایی که فارغ التحصیلان این رشته افزایش پیدا کرده و تعداد بسیاری از این افراد قصد دارند وارد بازار کار شوند، کسانی که مهارت بالاتر یا تجربه بیشتری دارند در اولویت قرار می گیرند. به عنوان مثال همه سازمان ها نیاز به مهندس فناوری اطلاعات دارند. در صورتی که بعضی از دانش آموختگان مهندسی کامپیوتر بیکار هستند. این بیانگر این است که صرفا تحصیل کردن در یک رشته و مدرک داشتن در آن برای موفقیت شغلی کافی نیست. شما باید بتوانید روز به روز دانش خود را بالابرده و آن را به روز کنید تا بتوانید در این رشته موفقیت شغلی کسب کنید. برخی از این مهارت ها که می تواند شما را در این امر کمک کند عبارتند از: توانایی تجزیه و تحلیل سیستم های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و دادن راه حل مناسب جهت اجرای آنها، آشنایی و بررسی سیستم های نرم افزار و سخت افزار جدید و نحوه به کار بردن آنها و یادگیری طرح های کامپیوتری و نصب، اجرا و آزمایش آنها. برخی از فرصت های شغلی برای یک مهندس کامپیوتر عبارتند از: مدیر کل امنیت، ادمین امنیتی شبکه، معمار امنیتی، مهندس امنیتی، ارتقای کیفیت شبکه های موجود، پیاده سازی سیستم های کامپیوتری سفارشی و ایجاد شبکه های کامپیوتری.
جمع بندی
رشته مهندسی کامپیوتر در دنیای امروزی کاربرد بسیاری دارد. این رشته به سبب فراگیری اینترنت و کامپیوتر در همه امور زندگی، کاربرد فراوانی پیدا کرده است. گرایش های این رشته در مقطع کارشناسی عبارتند از: نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات. در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز چهار گرایش وجود دارد که گرایش های مقطع کارشناسی ارشد هوش مصنوعی، معماری کامپیوتر، نرم افزار و الگوریتم و محاسبات. گرایش های مقطع دکترا نیز شامل: معماری سیستم های کامپیوتری، نرم افزار و الگوریتم، هوش مصنوعی و شبکه رایانش است. گرایش های نرم افزار و سخت افزار دارای دروس مختلفی هستند و به موضوعات گوناگونی می پردازند. گرایش نرم افزار به بخش نرم افزار رایانه پرداخته و به منظور برنامه سازی های مختلف به وجود آمده است. اما یک مهندس کامپیوتر گرایش سخت افزار با قطعات کامپیوتری و طراحی و به روز کردن آنها سروکار دارد.