این نوع از آکنه به لایه های عمیقتری از پوست نفوذ کرده و سبب میشود تا آسیب بیشتری به پوست وارد شود. زمانی که این آکنه به موقع درمان نشوند و به مدت طولانی نیز التهابی باقی بمانند به اسکار تبدیل شده و درمان را مشکلتر میشود. در این موارد این سوال پیش میآید که راه درمان این اسکارها چیست و چگونه میتوان از آنها خلاص شد. به لطف پیشرفت علو خوشبختانه راه های زیادی برای درمان اسکار وجود دارد. با مراجعه به پزشک متخصص و مشورت با آن تشخیص داده میشود که چه نوع درمانی برای شما مناسب بوده و جواب خواهد داد. در ادامه بیشتر به این روش ها میپردازیم.
درمان اسکار جوش
برای درمان اسکار جوش فرورفته و برجسته روش های متفاوتی وجود دارد. در درمان اسکار فرورفته از طریق: جراحی، لیزر درمانی، پرکننده ها، سفت کردن سطح پوست، درمان القای کلاژن و همچنین برای درمان اسکار برجسته از روش: تزریق کورتیکوستروئیدها، جراحی، لیزر درمانی و کرم های مختلف استفاده میشود. در مورد برخی از آنها توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
سفت کردن پوست
با استفاده از تکنولوژی رادیو فرکانس پوست را سفت کرده و در نهایت آکنه های فرورفته محو خواهند شد. برای به نتیجه رسیدن معمولا چندیدن جلسه ضروری است. این روش درمانی جدیدتر و مقرون به صرفهتر بوده و کاملا بی خطر میباشد. بعد از درمان رادیوفرکانس خیلی از بیماران به مدت یک ساعت احساس سوزش دارند و پوست آنها به مدت 2 تا 3 روز صورتی میباشد. لازم است تا پس از انجام این روش درمان هایی مانند استفاده از کرم های ضد آفتاب را در نظر داشته باشید.
پرکننده ها
با این معنی است که پزشکان با استفاده از چربی بدن خود بیمار یا مادهی دیگری اقدام به پر کردن اسکارهای فرورفته میکنند. البته گفتنی است که این روش به مدت زمان طولانی ماندگاری نداشته و معمولا شش تا هجده ماه دوام دارد.
تزریق
برای اسکارهای برجسته مورد استفاده قرار گرفته و بوسیلهی تزریق مستقیم دارو انجام میگیرد. بستگی به نوع اسکار و شکل آن ممکن است تا چندین جلسه به فاصلهی زمانی چند هفته نیاز به تزریق باشد. در این روش از داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها، 5- فلواوراسیل (5-FU) و یا اینترفرون استفاده میشود.
جراحی
در برخی موارد نیز پزشک تشخیص جراحی را برای درمان اسکار برجسته میدهد در چنین زمانی نسبت به تخصص و تجربه پزشک خود اطمینان حاصل نمایید.
لیزر درمانی
امروزه استفاده از روش لیزر بسیار رواج یافته است و علت آن تاثیر زیاد و نتیجه بخش بودن آن میباشد. درمان با لیزر خارش و درد را کاهش داده و اسکارهای برجسته را نیز مسطح خواهد کرد.
کرم ها
استفاده از این محصولات تا حدی به کاهش خارش و کم رنگ شدن اسکار کمک کرده و مقداری آن را مسطح میکند. برای اثر بخشی بهتر این محصولات باید آنها را به طور مستمر استفاده کرد تا در نهایت منجر به کاهش اندازه اسکار شوند.
درمان اسکار آکنه با سابسیژن
سابسیژن به عنوان یک روش درمانی برای اسکار و جای جوش استفاده میشود. اما این روش به چه صورت است؟ پزشک با یک وسیلهی تیز مانند تیغ جراحی، قسمتی که آسیب دیده و دچار اسکار است را برمیدارد. این روش سبب میشود تا تولید کلاژن در آن قسمت چند برابر افزایش یافته و جای زخم با گذشت زمان بهبود پیدا کند. اما سابسیژن نیز خود دارای روش هایی است که در ادامه درباره آنها توضیح میدهیم.
سابسیژن به روش پیوند پوست: ابتدا یک شکاف در قسمت مورد نظر ایجاد شده و سپس با استفاده از لیزر پوست برداشته شده از ناحیه پشت گوش را به آن پیوند میزنند. دقت کنید که این روش باید توسط پزشک ماهر در این زمینه انجام شود.برای استفاده از خدمات زیبایی می توانید از طریق كلينيك زيبايي انواع خدمات پوست و زیبایی مانند: مزوتراپی ، تزریق ژل لب ، تزریق بوتاکس ، لیز مو ، کاشت مو ، میکرونیدلینگ صورت ، افتادگی پلک و ...را دریافت کنید . و به صورت اینترنتی نوبت کلینیک تخصصی پوست و مو مد نظر خود را رزرو نمایید.
سابسیژن به روش PRP: در این روش تزریق پلاسمای غنی از پلاکت که از خون خود فرد حاصل شده است، به ناحیه تحت درمان بعد از ایجاد زخم، انجام میشود. برخلاف تصور این روش عوارض بسیار کمی دارد. علت آن نیز این بوده که پلاکت غنی شده حاوی مقدار زیادی فاکتورهای رشد و بازسازی پوست است.
سابسیژن به روش پرکننده یا فیلر: برای درمان اسکارهای عمیق استفاده از این روش بهترین نوع درمان خواهد بود. در این شیوه با استفاده از سابسیژن زخم مختصری ایجاد شده و بعد از شکستن پیوند بافت آسیب دیده با بافت سالم، فیلر به مقدار نیاز تزریق میشود.
جمع بندی
آنچه که در این مقاله گفته شد با هدف آشنایی بیشتر شما درباره اسکار و راه های درمان آن بود. خوشبختانه امروزه روش های موثری برای درمان این بیماری پیدا شده است. درمان اسکار تاثیر مثبتی بر روحیه افراد داشته و به کیفیت زندگی آنها کمک خواهد کرد. بنابراین چنانچه شما نیز برای درمان اسکار و جای جوش میخواهید اقدام کنید؛ در نظر داشته باشید که با یک پزشک با تجربه و متخصص مشورت کرده و سپس اقدام نمایید.