تفاوت دو رشته معماری و عمران
بسیاری از مردم تفاوت بین مهندس عمران و یک معمار را نمی دانند. آنها گمان می کنند که هر دوی این رشته ها یکی است و تفاوتی با هم ندارند. اما این دو رشته با هم متفاوت بوده و دانشجوهای آنان دروس مختلفی را می گذرانند. همین تصور اشتباه برخی از داوطلبان کنکور و علاقمندان این دو رشته ما را بر آن داشت تا مقاله ای با عنوان تفاوت رشته معماری و عمران را برای شما تهیه کنیم. تا شما به اختلافات بین این دو رشته پی برده و انتخاب رشته دقیق و درستی داشته باشید.اگر می خواهید انتخاب رشته کنید یا در دروس خود دچار مشکل شده اید می توانید از طریق وب سایت های مشاور تحصيلي و آموزش آنلاین انواع مشاوره درسی مانند: مشاوره تحصیلی کنکور ، انتخاب رشته ، تغیر رشته ، برنامه ریزی تحصیلی و... مشاوره تحصيلي رايگان و غیر رایگان دریافت کنید همچنین با ورود به وب سایت آن ها می توانید از هزینه مشاوره تحصیلی باخبر شوید.
معماری بهتر است یا عمران؟
چنانچه گفتیم افراد بسیاری گمان می کنند که رشته مهندسی عمران و مهندسی معماری با هم یکی است و تفاوتی ندارند. بعضی هم تصور می کنند مهندس معماری در کارهای نقشه کشی و هنری ماهر است و مهندس عمران در جنبه های عملی ساختمان سازی مهارت بیشتری دارد. این اشتباه از آنجا شروع می شود که شغل دانش آموختگان هردوی این رشته ها مربوط به ساختمان سازی و نقشه کشی است. هر کدام از فارغ التحصیلان این رشته ها هم دفاعیاتی مبنی بر اینکه ما بهتر و ماهرتر از طرف مقابل در شغل و حرفه خود هستیم ارائه می دهند. بعضی نیز بر این باور اعتقاد دارند که مهارت ها و توانایی های افراد باعث برتری آنها بر دیگران می شود و این برتری مربوط به رشته آنها نیست. در این نوشتار سعی می کنیم به جزئیات هر دوی این رشته ها بپردازیم تا تفاوت آنها با یکدیگر مشخص شود.
مهندسی عمران چیست و مهندس عمران کیست؟
یکی از مهندسی های محبوب و برتر رشته های علوم ریاضی، مهندسی عمران است. این رشته با موضوعاتی مانند طراحی، ساخت و نگهداری از پروژه های ساختمانی سر و کار دارد. پروژه هایی مانند انواع پل ها، سدها، جاده ها، ساختمان ها و کانال ها. این رشته که دومین رشته دانشگاهی در نظام مهندسی است، حدفاصلی بین مهندسی غیر نظامی و نظامی به وجود آورده است. در این رشته دروسی مانند فیزیک، مدیریت، ریاضیات و همینطور درس های اختصاصی نظیر طراحی سازه های بتنی و فولادی آموزش داده می شود. طول دروه تحصیل در رشته عمران سه تا پنج سال است و بسیاری از دروس به صورت عملی ارائه می شوند. اما حرفه یک مهندس عمران برنامه ریزی، طراحی، ساخت، نگهداری و ایجاد زیرساخت ها است. این افراد به حفاظت از سلامت عمومی و محیطی و همین طور بهبود زیرساخت ها می پردازند. فارغ التحصیلان رشته عمران در برخی شرایط در کار ساخت و ساز فعالیت دارند و در بعضی اوقات به نقشه کشی می پردازند. مهندسین عمران در تخصص هایی مانند مهندسی خاک، مهندسی راه، مهندسی محیط زیست، مهندسی سازه فعالیت می کنند.
مهندسی معماری چیست و معمار به چه کسی می گویند؟
علمی که در آن به تجزیه و تحلیل روش های ساخت و ساز و متد طراحی بناها و سازه های گوناگون می پردازد، علم معماری است. این علم از همان زمان که انسان ساختمان سازی را آغاز کرد، به وجود آمد. در معماری زیبایی شناختی گوناگونی وجود دارد که همگی از ریاضیات و هنر برگرفته شده اند. در معماری، اصولی مانند کاربرد خط، نورپردازی، تقارن و توازن و رنگ آمیزی وجود دارند و در کنار هم قرار گرفتن این اصول سبب می شود که سازه ای زیبا و مفید طراحی و ساخته شود. شخصی که طراحی، نقشه کشی و معماری ساختمان ها را انجام می دهد را معمار گویند. معمار همان کسی است که بر فعالیت مهندسان دیگر نظارت می کند. این افراد هماهنگ کننده نقشه های معماری و طراحی، محاسبات و تأسیسات هستند و بر آنها نظارت می کنند. این اشخاص دارای تفکراتی خلاق مانند افراد دیگرند ولی معماران توانایی به ظهور رساندن آن تفکرات را دارند. در واقع می توان گفت که معمار یک هنرمند است و هنر او یکی از هفت هنر اصلی است.اگر می خواهید انتخاب رشته کنید یا در دروس خود دچار مشکل شده اید می توانید از طریق وب سایت های مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی و کلاس آنلاین انواع مشاوره تحصیلی مانند: مشاوره تحصیلی کنکور ، انتخاب رشته ، تغیر رشته ، برنامه ریزی تحصیلی و... مشاوره تحصیلی رایگان و غیر رایگان دریافت کنید همچنین با ورود به وب سایت آن ها می توانید از هزینه مرکز مشاوره تحصیلی باخبر شوید.
تغییر رشته معماری به عمران
برخی از دانشجویان بعد از شرکت در کنکور و قبول شدن در رشته و دانشگاه مورد نظر خود، پس از مدتی تصمیم به تغییر رشته می گیرند. این زمان ممکن است بعد از گذراندن چند ترم و یا در همان اوایل ورود به دانشگاه باشد. این تغییر رشته در بسیاری از مواقع در رشته های عمران و معماری صورت می گیرد. تغییر رشته معماری به عمران در صورتی امکان پذیر است که دانشجو حداقل یک ششم و حداکثر یک سوم واحد ها را گذرانده باشد. همچنین میانگین مجموع نمرات دانشجو تا به این مرحله نباید کمتر از عدد 12 باشد. یکی دیگر از شرایطی که باید دانشجو داشته باشد این است که برای ورود به رشته تحصیلی جدید باید در همان سال اول نمره قبولی را کسب کرده باشد.شرایط دیگری نیز برای تغییر رشته وجود دارد که شما باید در هنگام تصمیم گیری قطعی خود آنها را به دقت مطالعه کرده و با مشاوران تحصیلی آگاه مشورت کنید.
جمع بندی
تصور بسیاری از افراد این است که رشته های مهندسی عمران و مهندسی معماری یکی است و با یکدیگر تفاوتی ندارند. اما این تصور درستی نیست و این دو رشته با هم متفاوت بوده و فارغ التحصیلان آنها دارای مهارت های یکسانی نیستند. یک مهندس عمران در طراحی و نگهداری و تولید زیرساخت ها تمرکز می کند و در طی دوران تحصیل خود، دروسی مانند تحلیل سازه ها و طراحی سازه های بتنی و فولادی و همینطور ریاضیات و فیزیک و مدیریت را می گذراند. اما یک معمار طراحی است که بر فعالیت مهندسان دیگر نظارت می کند. یک معمار، نقشه کشی و معماری ساختمان ها را انجام می دهد. دانش آموختگان معماری مانند افراد دیگر دارای تخیلاتی هستند با این تفاوت که می توانند آنها را به عرصه ظهور برسانند. معماران، هنرمندانی هستند که هنر آنها یکی از هنرهای هفت گانه است.