جزئیات بیشتر درباره بیمه زلزله ساختمان
چنانچه گفتیم یکی از بیمه های تکمیلی یا تبعی آتش سوزی، بیمه زلزله ساختمان است. شرکت بیمه این پوشش اضافی را مطابق انتخاب خریدار بیمه اضافه می کند. لازم است بدانید که پوشش های اصلی در بیمه آتش سوزی به صورت اجباری است و همه مالکان ساختمان باید آن را خریداری کنند. در ادامه به این پوشش های اصلی بیمه آتش سوزی می پردازیم.
• اصلی ترین پوشش مربوط به آتش بوده که شامل ترکیب هر نوع ماده با اکسیژن است. در این ترکیب شعله ایجاد می شود و اغلب آتش سوزی های به وجود آمده به همین صورت به وقوع پیوسته است.
• یکی دیگر از پوشش های اصلی بیمه های آتش سوزی، وقوع انفجار است که در هنگام آزاد شدن ناگهانی گاز یا بخار صورت می گیرد. البته لازم به ذکر است که همه انفجارها مشمول بیمه آتش سوزی نمی شوند. به عنوان مثال خسارت هایی که ناشی از انفجارهای فعل و انفعالات هسته ای به وقوع می پیوندد، توسط بیمه های آتش سوزی پوشش داده نمی شود.
• به وقوع پیوستن صاعقه یکی دیگر از پوشش های اصلی بیمه آتش سوزی است. خسارت هایی که در اثر تخلیه الکتریکی بین دو ابر و زمین بروز می کند، جزو این پوشش به شمار می روند.
در ادامه مطلب به ویژگی های پوشش زلزله می پردازیم.
خصوصیات پوشش های بیمه زلزله ساختمان
همانطور که مشخص شد افرادی که بیمه های آتش سوزی را خریداری می کنند همزمان تحت پوشش خسارت های صاعقه، انفجار و زلزله نیز هستند. خصوصیات بیمه آتش سوزی بدین صورت است که شرکت بیمه ضرر و زیان های جانی ناشی از آتش و پوشش های اصلی بیمه گذار را پرداخت نمی کند. خریداران بیمه آتش سوزی و بیمه زلزله ساختمان می توانند صرفا وسایل خانه را بیمه کنند. به عنوان مثال کسانی که در خانه های اجاره ای ساکن هستند می توانند فقط لوازم را تحت پوشش بیمه قرار دهند.
اما کسانی که صاحب ساختمان نیز هستند اغلب هم ساختمان و هم لوازم موجود در آن را تحت پوشش بیمه قرار می دهند. برای دانستن فاکتورهای اثرگذار روی نرخ بیمه زلزله، بخش بعدی را بخوانید.
عوامل تأثیرگذار بر بیمه زلزله
عوامل اثرگذار بر بیمه های زلزله عبارتند از:
- متراژ ملک و ساختمان عاملی موثر بر بیمه زلزله
- یکی از مهمترین عواملی که بر میزان نرخ بیمه اثرگذار است، میزان متراژ ساختمان است. هر چه میزان مساحت خانه بیشتر باشد، مسلما مالک خانه در صورت خسارت باید هزینه زیادتری بپردازد؛ بنابراین نرخ بیمه زلزله ساختمان نیز افزایش می یابد.
- نوع سازه ساختمان ها
- یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر بیمه آتش سوزی و زلزله، نوع سازه است. به عبارت دیگر نرخ بیمه ساختمان ها بستگی به نوع سازه های آنها دارد. به عنوان مثال اغلب ساختمان های گلی نرخ بیمه کمتری نسبت به سازه های آجری دارند. ساختار ساختمان ها عبارتند از: گلی، بتنی، فلزی و آجری.
- هزینه ساخت بر اساس هر متر مربع ساختمان
- هر چه میزان هزینه ساخت هر متر مربع ملک بیشتر باشد، قیمت بیمه زلزله ساختمان نیز افزایش می یابد. مسلما نرخ بیمه ملکی که قیمت هر متر مربع آن 20 میلیون تومان است با قیمت ساختمانی که هر متر مربع آن 10 میلیون تومان است کاملا متفاوت است.
قیمت وسایل و لوازم منزل
خریدارانی که می خواهند لوازم منزل را تحت پوشش بیمه آتش سوزی و زلزله قرار دهند باید ارزش این لوازم تعیین شود. هر چه وسایل گران تر باشند، بیمه گذار باید هزینه بیشتری بابت نرخ بیمه آنها پرداخت کند.
حال که با عوامل تأثیرگذار بر بیمه ها آشنا شدیم در ادامه در مورد مزایای بیمه زلزله نیز صحبت می کنیم.
مزایای بیمه زلزله
بیمه زلزله دارای مزایای متعددی است که عبارتند از:
• راهکاری موثر برای جبران خسارت ها و ضررهای مالی ناشی از زلزله
• امنیت خاطر و احساس آرامش بیمه گذار و همچنین حفظ کرامت انسانی
• تجمیع سرمایه های بزرگ به دلیل دریافت حق بیمه های افراد و در اختیار اقتصاد ملی قرار دادن
• کاهش آسیب های اقتصاد ملی در صورت وقوع زلزله
• خرید بیمه زلزله ساختمان موجب کاهش نقش دولت ها در جبران خسارت های زلزله و در ادامه موجب عدم تغییر ارقام بودجه سالیانه کشور
سخن آخر
بیمه زلزله یکی از بیمه های اضافی یا تبعی برای بیمه آتش سوزی به شمار می رود. این بیمه مزایای متعددی دارد. بیمه گذار با خرید بیمه مذکور آرامش خیال و احساس امنیت می کند و آسیب های اقتصاد ملی کاهش می یابد. نقش دولت ها با خرید بیمه زلزله توسط افراد کاهش یافته و تغییری در ارقام بودجه بابت این مسأله به وجود نمی آید. عوامل مختلفی بر بیمه های زلزله تأثیر می گذارند از جمله: میزان متراژ ساختمان، نوع سازه، ارزش وسایل منزل و میزان قیمت ساخت ساختمان بر اساس هر متر مربع.