بدیهی است که گاهی اوقات هزینه و بودجه کافی برای ساخت یک ساختمان نوساز نداریم. در این شرایط بهترین گزینه ای که می توانیم از آن بهره ببریم، بازسازی ساختمان، به ویژه نمای داخلی و خارجی است که رنگی نو به ساختمان بخشیده و آن را مانند یک ساختمان نوساز نشان خواهد داد. در این مطلب درباره بازسازی نما و مزایای آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.
اهمیت بازسازی نمای ساختمان
یک نمای بازسازی شده، شانس بهتری برای پذیرفته شدن یا خرید ساختمان در دید عموم ایجاد می کند. بدیهی است که امکان تخریب و از نو ساختن کامل کل بنا برای همه افراد وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد، مشکلات خاص خود را به دنبال خواهد داشت. همچنین، در بسیاری از موارد، به علت تغییرات بازار و ورود شرکت های جدید به دنیای تجارت، نیاز به بازسازی نما با مواد و مصالح جدید بسیار احساس می شود. در چنین موارد، افراد به استفاده از تکنولوژی ها و پیشرفت های نوین ساختمانی روی می آورند که سبب ایجاد جذابیت بیشتر در نمای ساختمان برای افراد می گردد.
در بازسازی داخلی قسمت های مختلف داخل خانه با توجه به نیازی که به تعمیرات دارند؛ مورد بازسازی قرار می گیرند، اما در بازسازی نمای ساختمان با توجه به اینکه این روزها ساختمان ها مانند گذشته ویلایی نیستند و به برج های چند طبقه تبدیل شده اند. از این نظر باید به نمای آن ها توجه ویژه تری داشت تا چهره شهر را زشت نکنند. همچنین نگهداری درست از این نماها نیز اهمیت دارد.
جالب است بدانید اگر از این نما ها نگهداری نشود، می تواند خطر آفرین باشد. مثلا یک نمای سنگی می تواند بر اثر شرایط جوی پوسیده شده و به مرور زمان بر روی سر عابران بیفتد. به همین دلیل باید برای بازسازی نمای بیرونی ساختمان و تغییر بخش های آسیب دیده اقدام کرد. یکی از این پوشش های نما، استفاده از مایع ضد آب کننده نمای ساختمان است. این ماده به داخل سطح سنگ جذب شده و اجازه نمی دهد آب باران عبور کند.
ترمیم نمای ساختمان
ترمیم و بازسازی نما نیازمند دانش و خلاقیت می باشد. افرادی متخصص در این زمینه شما را راهنمایی می کنند. در رابطه با بازسازی و نوسازی نمای ساختمان باید به نکات زیر توجه کنید:
- زیبایی و تنوع
- سازگار بودن با فرهنگ
- سازگار بودن با اقلیم
- به صرفه بودن از نظر اقتصادی
- توجه به متریال استفاده شده، به عنوان مثال بازسازی نمای آجری با بازسازی نمای سنگی تفاوت دارد.
اهداف بازسازی نمای خانه های قدیمی
هدفتان از بازسازی نما هرچیزی باشد، چه فروش یا زندگی، باید بدانید که بازسازی نمای ساختمان نقش مهمی در تصویر کلی خانه دارد و می تواند خانه قدیمی شما را در نگاه اول بسیار گیرا تر کند. معمولاً بازسازی نمای ساختمان با اهداف مختلفی انجام می شود:
- محافظت از ساختمان
- ایجاد هماهنگی بین بیرون و داخل ساختمان که بازسازی شده است.
- امروزی تر کردن و شخصیت بخشیدن به ساختمان
- ایجاد هماهنگی با ساختمان های مجاور
- مشتری پسند شدن ساختمان
- تغییر کاربری
- ترمیم بخش های آسیب دیده
به منظور بازسازی نمای ساختمان، اگر آسیب دیدگی جزئی باشد، می توانید آن بخش ها را ترمیم کرده یا از فردی متخصص به تعمیرات و بازسازی ساختمان درخواست کنید که با توجه به نوع نمای ساختمان مشکلات آن را برطرف کند. برای این کار اگر بخشی از سنگ نما دچار شکستگی و آسیب شده باشد، فرد متخصص همه این موارد را شناسایی می کند و سپس با برش دادن آن بخش و جایگزین کردن سنگ مشابه، مشکل را برطرف می کند. همه سنگ ها این گونه ترمیم، پاکسازی و در صورت نیاز جایگزین می شوند. اگر بخشی از سنگ نمای ساختمان در حال جدا شدن باشد می توانید با استفاده از چسب ها و ابزارهای ویژه و مخصوص آن را محکم کنید.
هزینه بازسازی نمای ساختمان
بخش هایی از نمای ساختمان که دچار رنگ پریدگی و آسیب شده اند، تعمیر و بازسازی می شوند. در بعضی از بخش ها از رنگ های مخصوص برای ترمیم استفاده می شود تا با سایر بخش ها هماهنگی ایجاد شود. اگر نمای ساختمان فرسوده و کاملاً آسیب دیده باشد، می توان آن را تخریب کرد و بعد از جدا کردن سنگ و آجر از مصالح جدید برای نماسازی استفاده می شود. انتخاب نوع مصالح به بافت و اقلیم منطقه، میزان بودجه و هزینه، سلیقه مشتری، قوانین شهرداری و زمان بندی شما برای اجرای کار بستگی دارد. به یاد داشته باشید که در نماسازی های مدرن امروزی نورپردازی نیز نقش مهمی دارد و گاهی تنها سفید کردن نمای ساختمان با یک سنگ ساده یا سیمان سفید می تواند در کنار نورپردازی زیبا بسیار جذاب و خیره کننده به نظر برسد. هزینه بازسازی نمای ساختمان به عوامل متعددی مانند دستمزد نیروی انسانی، متریال و مصالح استفاده شده و غیره بستگی دارد
بازسازی نمای ساختمان قدیمی اهداف مختلفی ممکن است وجود داشته باشد، اما واضح است که این کار به بهبود نمای خارجی خانه و نوسازی ساختمان منجر می شود.. حین درخواست بازسازی، مهندس و پیمانکار بازسازی ساختمان بعد از بررسی دقیق نمای ساختمان، یک نقشه از نتیجه کاری که قرار است روی ساختمان شما اجرا شود به شما نشان می دهد. شما می توانید طرح پیشنهادی را بررسی کنید و هر جای آن را که دوست ندارید به مهندس کار اطلاع داده تا طرح مناسب تری را انتخاب کند. و یک طرح مناسب برای ساختمان تان انتخاب کنید. سپس باید با توجه به بافت محل و بودجهبندی که مد نظرتان است، مصالح مورد نظرتان را انتخاب کرده و اجرا کنید.